När lag planerar att åka på cuper och träningsläger försöker man hitta olika sätt att tjäna ihop mer pengar till lagkassan. De som är kreativa kan hitta på aktiviteter som både är roliga att genomföra och som är ger ett bra tillskott med pengar. Att tillsammans med laget göra en lagförsäljning är vanligt och detta ger snabbt och enkelt bra med pengar till laget. Det stärker även lagandan och bidrar till att alla få ta eget ansvar för att få ihop ekonomin. Här berättar vi om några olika sätt att tjäna pengar till laget.

1. Arrangera olika saker för andra barn och ungdomar:

Börja med att först fixa evenemang som disco, basar, cuper, eller andra idrottsturneringar. Sälj därefter biljetter till detta och tjäna på detta vis pengar till lagkassan.

2. Tomburkar:

Ett sätt kan också vara att samla tomburkar som man sedan pantar. Man kan för det första samla ute i naturen eller av sin familj men även fråga sina grannar och bekanta. Detta är ett bra sätt att tjäna mer pengar till laget så man därefter kan åka på sin planerade cup.

3. Arbete:

Tjäna pengar till laget genom att erbjuda tjänster såsom snöskottning, hundvakt eller andra jobb för grannar och familjer. Man kan också städa i naturen och på så vis fin in pengar från kommunen.

2. Loppis:

Samla in leksaker, kläder, gosedjur, porslin mm för att därefter sälja det insamlade sakerna. Arrangera en stor loppis där ni bjuder in föräldrar och bekanta men även andra som vill komma och fynda och samtidigt bidra med pengar till er lagkassa.

5. Lagförsäljning:

Som vi tidigare nämnt är lagförsäljning av olika saker mycket vanligt. Låt laget sälja olika produkter som tex olivolja, tandborstar, hembakat eller något annat. Detta ger inte bara intäkter utan också en chans för laget att stärka sammanhållningen

Innan jul är det vanligt att många lag gör en lagförsäljning. Det är många som vill köpa fina och bra saker att ge bort i julklapp. En fin olivolja är utan tvekan en uppskattad present :).

Att tjäna pengar till laget är både bra för lagsammanhållning samtidigt som laget får in mer pengar till framtida aktiviteter. Att låta laget vara kreativt och kombinera olika idéer och sätt och dessutom involvera hela laget kan ni göra er lagförsäljning både blir rolig och mycket givande.