Badrumsplattor är en viktig komponent i varje badrumsdesign. De förstärker inte bara ditt badrums visuella tilltalande utan skyddar också dina väggar och golv från vattenskador. Med det stora utbudet av alternativ som finns på marknaden kan det vara en skrämmande uppgift att välja rätt badrumsplattor. I den här artikeln kommer vi att diskutera allt du behöver veta om badrumsplattor, inklusive olika typer, material, storlekar, färger och mönster. Besök nu badrumsrenovering-malmo.nu

Typer av badrumsplattor:

Det finns flera typer av badrumsplattor tillgängliga på marknaden, alla med sina egna unika egenskaper och egenskaper. De vanligaste typerna av badrumsplattor är:

 1. Keramiska plattor: Keramiska plattor är gjorda av lera som bränns vid hög temperatur. De är hållbara, lätta att rengöra och finns i en mängd olika färger och mönster.
 2. Porslinsplattor: Porslinsplattor liknar keramiska plattor men är mer hållbara och vattentåliga. De är ett utmärkt val för badrum eftersom de är mycket motståndskraftiga mot fläckar, repor och nagg.
 3. Glasplattor: Glasplattor är gjorda av tunna glasbitar som smälts samman. De är mycket hållbara, lätta att rengöra och reflekterar ljus, vilket gör dem till ett utmärkt val för små badrum.
 4. Stenplattor: Stenplattor är gjorda av natursten som marmor, granit eller skiffer. De är mycket hållbara och har ett unikt, naturligt utseende.
 5. Mosaikplattor: Mosaikplattor är gjorda av små bitar av glas, keramik eller sten arrangerade i ett mönster. De är mycket dekorativa och kan användas för att skapa intrikata mönster.

Material:

Badrumsplattor finns i en mängd olika material, alla med sina unika egenskaper. De vanligaste materialen som används för badrumsplattor är:

 1. Keramik: Keramiska plattor är gjorda av lera och är mycket hållbara och lätta att rengöra.
 2. Porslin: Porslinsplattor är gjorda av en blandning av lera och andra material, vilket gör dem mycket hållbara och vattentäta.
 3. Glas: Glasplattor är gjorda av tunna glasbitar som smälts samman, vilket gör dem mycket hållbara och lätta att rengöra.
 4. Sten: Stenplattor är gjorda av natursten som marmor, granit eller skiffer, vilket ger dem ett unikt, naturligt utseende.
 5. Metall: Metallplattor är gjorda av material som rostfritt stål eller aluminium, vilket ger dem ett modernt, industriellt utseende.

Storlekar:

Badrumsplattor finns i en mängd olika storlekar, från små mosaikplattor till kakel i stort format. De vanligaste storlekarna på badrumsplattor är:

 1. 2×2 tum: Dessa små plattor används ofta för mosaikdesign och för att skapa dekorativa mönster.
 2. 4×4 tum: Dessa plattor är vanliga för väggar och golv och kan användas för att skapa en mängd olika mönster.
 3. 6×6 tum: Dessa plattor är större och används ofta för väggar och golv.
 4. 12×12 tum: Dessa kakelplattor i stort format används ofta för golv och väggar.

Färger och mönster:

Badrumsplattor finns i en mängd olika färger och mönster, vilket gör det enkelt att hitta den perfekta kakelplattan som passar dina designpreferenser. Några populära kakelfärger för badrum inkluderar vitt, beige, grått och blått. Populära mönster inkluderar tunnelbaneplattor, mosaikplattor och geometriska mönster.

Underhåll:

Korrekt underhåll är viktigt för att säkerställa livslängden och hållbarheten hos dina badrumsplattor. Regelbunden rengöring är nödvändig för att förhindra ansamling av smuts, smuts och tvålskum. Använd ett milt, icke-slipande rengöringsmedel och undvik att använda starka kemikalier eller slipande svampar. Att täta dina plattor kan också hjälpa till att skydda dem från vattenskador och fläckar.